Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Kensington
Album:
Time
År:
2019
Genre:
Indie
Bolag:
Kensington Records, Universal Music

Det är tid för en ny platta med Kensington

Kensington av

Under 2015 släppte Kensington plattan Control.

Nu är det dags för indierockbandet att släppa en ny platta.

Det är dags för Time.

Kensington, som kommer från Utrecht, Nederländerna, bildades under 2005. Så här ser deras diskografi ut:

 • Borders (2010)
 • Vultures (2012)
 • Rivals (2014)
 • Control (2016)
 • Time (2019)

Det är väl knappast som så att Kensington har slagit igenom i Sverige och det är väl till och med som så att inte en kotte i min bekantskapskrets har någon koll på det nederländska indierock/alternativa rock-bandet. Det är lite synd för det är ett riktigt vasst band och jag har tidigare beskrivit dem som en blandning av Coldplay, Kings Of Leon, Runrig och Kaiser Chiefs. Den beskrivningen håller fortfarande.

 1. Bats
 2. What lies ahead
 3. Insane
 4. Uncharted
 5. Part of me
 6. Chronos pt. 1
 7. Chronos pt. 2
 8. Island
 9. Ten times the weight
 10. Perfect family day
 11. No me

Plattan inleds med Bats. Då är det knappast ett Kensington som man känner igen. Här experimenterar de en hel del och det låter mer elektronisk pop än rock.

Fast det är bara med den låten som de byter kostym. Efter det så är det ett band som tar på sig den vanliga Kensington-kostymen – och då blir det genast bra.

Dra bara i gång What lies ahead så får man den där suveräna Coldplay, Kings Of Leon och Runrig-blandningen i soundet. Det får man även i Part of me och Island.

Insane är en annan suverän låt. Den är både lugn och mäktig. Med Uncharted vrider Kensington till sitt sound en hel del. Plötsligt blir det mer akustiskt och känslan i den här låten ger en rysningar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 kommentar

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Inlägg om Kensington

Gå till Toppen