Anti-Flag - American Reckoning
4/5
Artist:
Anti-Flag
Album:
American reckoning
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Spinefarm Records

Anti-Flag testar den akustiska vägen

Anti-Flag är tillbaka med ny musik.

Vi får en avskalad akustisk platta där de har arbetat om gamla låtar.

Vi får American reckoning.

Anti-Flag är ett amerikanskt punkband som ofta har politiskt laddade budskap i sina låtar.

I got that gun, got that drug

I got everything you want

Got that bomb, got that blood

I got everything you’re not

It’s the American attraction

Så här ser deras diskografi ut:

  • Die for the government (1996)
  • Their system doesn’t work for you (1998)
  • A new kind of army (1999)
  • Underground network (2001)
  • Mobilize (2002)
  • The terror state (2003)
  • For blood and empire (2006)
  • The bright lights of America (2008)
  • The people or the gun (2009)
  • The general strike (2012)
  • American spring (2015)
  • American fall (2017)
  • American reckoning (2018)

Nu är de alltså tillbaka med och då har de valt ut de viktigaste låtarna från albumen American spring och American fall och sedan har de kryddat det med tre covers.

  1. The debate is over (If you want it)
  2. Trouble follows me
  3. American attraction
  4. When the wall falls
  5. Racists
  6. Set yourself on fire
  7. Brandenburg Gate
  8. Gimme some truth
  9. For what it’s worth
  10. Surrender

Det här är ruskigt bra versioner. En del kanske tänker att nu har bandet, som bildades under slutet av 1980-talet, blivit trött och gammalt. På den blir det: Inte en chans i helsike!

Man ska aldrig underskatta ett punkband som drar fram en akustisk gitarr. På något sätt blir de här avskalade versionerna en helt ny låt och plötsligt blir texterna ännu viktigare.

Well, I lost my baby to a foreign war

Yeah, she was cut down in the gunfire of the western world

 

She was searching for salvation in the things you buy

I was finding every reason to give up on life

If you love something and give it away

No, it can’t come back unless you’re free

 

I will wait at the Brandenburg Gate

At the Brandenburg Gate I’ll wait

I will wait at the Brandenburg Gate

At the Brandenburg Gate I’ll wait

I’ll wait, I’ll wait, I’ll wait

De ger oss sju avskalade låtar, men sedan får det räcka. Sedan blir det fullt ös från Anti-Flag på de tre sista låtarna och det är tre covers: Gimme some truth (John Lennon), For what it’s worth (Buffalo Springfield) och Surrender (Cheap Trick).

Det är tre låtar som är väl utvalda – och som Anti-Flag gör alldeles utmärkt – för att passa in här och då blir det en väldigt, väldigt bra platta.

Bästa spåren? Brandenburg GateThe debate is over (If you want it) och For what it’s worth.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tredje gången gillt för Slash & Myles ...

Eagle-Eye Cherry - Streets Of You CD
Nästa inlägg

Vilken skön comebackplatta, Eagle-Eye Cherry!

Senaste om Anti-Flag