Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


3/5
Artist:
Loreena McKennitt
Album:
Lost Souls
År:
2018
Genre:
World
Bolag:
Quinlan Road Limited

McKennitts första album med nytt material på över tio år

Loreena McKennitt av

Loreena McKennitt släpper ett nytt album.

Vi får Lost souls – hennes första album med nytt material på över tio år.

Kanadensiskan Loreena McKennitt är en hyllad sångerska och kompositör som har skickat ut sin musik sedan 1980-talet. Flera av hennes plattor har sålt både guld och platina i USA och Kanada.

Diskografin ser ut så här:

  • Elemental (1985)
  • To drive the cold winter away (1987)
  • Parallel dreams (1989)
  • The visit (1991)
  • The mask and mirror (1994)
  • The book of secrets (1997)
  • An ancient muse (2006)
  • A midwinter night’s dream (2008)
  • The wind that shakes the barley (2010)
  • Lost souls (2018)

McKennitt blandar celtisk musik med musik från mellanöstern. McKennitt brukar jämföras med Enya och det är väl inte helt fel. De artisterna ligger i alla fall hyfsat nära varandra. Det är vacker och känslosam musik.

På Lost souls får vi nio låtar:

  1. Spanish guitars and night plazas
  2. A hundred wishes
  3. Ages past, ages hence
  4. The ballad of the fox hunter
  5. Manx Ayre
  6. La belle dame sans merci
  7. Sun, moon and stars
  8. Breaking of the sword
  9. Lost souls

Det är väl inte musik som en annan brukar lyssna på även om Enya finns i vinylsamlingen, men att Loreena McKennitt gör bra låtar råder det ingen tvekan om. Och vissa dagar är det ruskigt skönt att dra i gång det här. Det är både gränslös- och tidlös musik.

Lyssna bara på A hundred wishes – som man får små Runrig-vibbar av – så förstår ni var McKennit står för …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen