Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Superchunk
Album:
What a time to be alive
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Merge Records

Platta nummer elva från Superchunk

Superchunk av

Superchunk är framme vid sitt elfte studioalbum.

Vi får What a time to be alive – och som vanligt får vi ett bra album från indierockbandet.

Det amerikanska indierockbandet Superchunk, som kommer från Chapel Hill, North Carolina, bildades 1989. Det här gänget bjuder dock på mer än klassisk indierock. Det är så mycket energi i detta att det rinner över åt punkhållet.

Så här ser Superchunks diskografi ut:

  • Superchunk (1990)
  • No pocky for Kitty (1991)
  • On the mouth (1993)
  • Foolish (1994)
  • Here’s where the strings come in (1995)
  • Indoor living (1997)
  • Come pick me up (1999)
  • Here’s to shutting up (2001)
  • Majesty shredding (2010)
  • I hate music (2013)
  • What a time to be alive (2018)

Efter nästan tre decennier tillsammans skickar Superchunk ut ännu ett bra album och What a time to be alive har formats efter den politiska situationen i USA.

Så här säger frontfiguren Mac McCaughan om plattan:

It’s a record about a pretty dire and depressing situation but hopefully not a record that is dire and depressing to listen to.

På What a time to be alive får vi elva låtar där många av dem som sagt lutar över åt punkhållet, men samtidigt är det popenergi i det hela. En annan fastnade för det efter ett par låtar och då var det bara att ta plattan från början.

  1. What a time to be alive
  2. Lost my brain
  3. Break the glass
  4. Bad choices
  5. Dead photographers
  6. Erasure
  7. I got cut
  8. Reagan youth
  9. Cloud of hate
  10. All for you
  11. Black thread

Det är en jämn platta där allting är bra. Det finns kanske inte den där högsta toppen, men det finns inte heller någon låt som inte håller måttet. Allting är lite så där lagom argt och blandningen med indie och punk som Superchunk får till är så jäkla skön.

Bästa spåret? Break the glass och Erasure.

Superchunk

Mac McCaughan (sång,gitarr)

Jim Wilbur (gitarr)

Laura Ballance (bas)

Jon Wurster (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen