Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Stan Bush
Album:
Change the world
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
L.A. Records, Cargo Records

Rena nostalgitrippen med Stan Bush

Stan Bush av

Stan Bush har skickat ut plattor sedan 1983.

När vi är framme vi år 2017 får vi platta nummer 13 – och Change the world är en riktigt bra melodiös rockplatta.

Den amerikanske singer-songwritern Stan Bush är kanske mest känd för låtarna The touch och Dare som fanns med på soundtracket till The Transformers: The Movie och Hearts vs. Heads som var med på soundtracket till The wraith. Det där var dock 1980-talsfilmer … På 1990-talet hade han bland annat med låtar på soundtracket till Kickboxer och Bloodsport.

Stan Bushs diskografi ser ut så här:

  • Stan Bush (1983)
  • Every beat of my heart (1993)
  • Dial 818888-8638 (1994)
  • The child within (1996)
  • Call to action (1997)
  • Capture the dream (1999)
  • Language of the heart (2001)
  • Shine (2004)
  • In this life (2007)
  • Dream the dream (2010)
  • The ultimate (2014)
  • Shadow warrior 2: The warrior EP (2016)
  • Change the world (2017)

Stan Bushs senaste platta får vi elva melodiösa rocklåtar med synthslingor och gitarriff och allt annat.

  1. Change the world
  2. Warrior
  3. Born to win
  4. Never surrender
  5. The story of love
  6. Live your dream
  7. Break these chains
  8. The other side of love
  9. Dare
  10. The touch
  11. The secret

Redan efter några sekunder lyssning av titelspåret Change the world så är man tillbaka på 1980-talet.

När Never surrender (där originalverionen var med i filmen Kickboxer) tar vi så är det rena nostalgitrippen och man kommer på sig själv att sitta där med ett brett leende.

Det blir inte mindre när Warrior kickar i gång …

Vi får även powerballaden The story of love, Break these chains och The other side of love som tillhör de bästa låtarna på plattan. Vi får också Bush-klassikerna The touch och Dare.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen