Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


5/5
Artist:
Edguy
Album:
Monuments
År:
2017
Genre:
Metal
Bolag:
Nuclear Blast

Nytt och gammalt när Edguy firar 25 år

Edguy av

Power metal-hjältarna Edguy firar 25 år.

De gör det med Monuments – en greatest hits-platta och lite till.

Vi får 28 låtar!

1992 var året då Edguy bildades av några 14-årige grabbar: Tobias Sammet (Avantasia), Jens Ludwig, Dominik Storch och Dirk Sauer. Namnet Edguy var ett kärleksfullt namn på deras mattelärare …

1994 skickade de i väg två demos till alla möjliga skivbolag som dock inte var speciellt intresserade. Ett år senare släppte de debutalbumet, som dock inte räknas som ett officiellt släpp, Savage poetry på egen hand och strax efter det fick de sitt skivkontrakt.

Här har ni Edguys studiodiskografi:

  • Kingdom of madness (1997)
  • Vain glory opera (1998)
  • Theater of salvation (1999)
  • The savage poetry (2000)
  • Mandrake (2001)
  • Hellfire club (2004)
  • Rocket ride (2006)
  • Tinnitus sanctus (2008)
  • Age of the joker (2011)
  • Space police: Defenders of the crown (2014)
  • Monuments (2017)

På Monuments får vi 28 låtar. Vi får gamla klassiska låtar, vi får en gammal låt som tidigare inte har släppts och vi får nya låtar.

  1. Ravenblack
  2. Wrestle the devil
  3. Open sesame
  4. Landmarks
  5. The mountaineer
  6. 929
  7. Defenders of the crown
  8. Save me
  9. The piper never dies
  10. Lavatory love machine
  11. King of fools
  12. Superheroes
  13. Love tyger
  14. Ministry of saints
  15. Tears of a mandrake
  16. Mysteria
  17. Vain glory opera
  18. Rock of cashel
  19. Judas at the opera
  20. Holy water
  21. Spooks in the attic
  22. Babylon
  23. The eternal wayfarer
  24. Out of control
  25. Land of the miracle
  26. Key to my fate
  27. Space police
  28. Reborn in the waste

De fem första spåren är nya låtar och allihop är väldigt bra. Det är helt enkelt Edguy-stuk.

Reborn in the waste är en tidigare outgiven låt och som är daterad bakåt i tiden till 1995 och till debuten Savage poetry.

Om man ska summera det här så är Monuments en vansinnigt bra samlingsplatta. Har du inte haft koll på Edguy tidigare så är detta den perfekta plattan för att lyssna in sig på ett fantastiskt power metal-band. Har du redan koll så är det bara till att dra i gång en lysande platta.

Edguy

Tobias Sammet (sång)

Jens Ludwig (gitarr)

Dirk Sauer (gitarr)

Tobias Exxel (bas)

Felix Bohnke (trummor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen