Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Bonfire
Album:
Byte the bullet
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
U.D.R. Records

En imponerande återkomst, Bonfire!

Bonfire av

De tyska veteranrockarna Bonfire är tillbaka med ett nytt album.

Det är en imponerande återkomst.

Byte the bullet lär bli en Bonfire-klassiker.

Det melodiösa hårdrocks/metal-bandet bildades 1980, men då hette de Cacumen. Bandmedlemmarna har varierat under årens gång och den ende permanenta medlemmen har varit grundaren Hans Ziller.

Det blev förändringar även när det var dags att göra Byte the bullet. Sångaren David Reece lämnade bandet förra sommaren, men Bonfire hittade ersättaren snabbt: Michael Bormann. Lika snabbt som Bormann kom, lika snabbt försvann han. Ny sångare blev i stället Alexx Stahl.

Bonfires studiodiskografi är imponerande:

  • Don’t touch the light (1986)
  • Fireworks (1987)
  • Point blank (1989)
  • Knock out (1991)
  • Feels like comin’ home (1996)
  • Rebel soul (1998)
  • Fuel to the flames (1999)
  • Strike ten (2001)
  • Free (2003)
  • Double X (2006)
  • The räuber (2008)
  • Branded (2011)
  • Glörious (2015)
  • Byte the bullet (2017)

Bonfires förra platta, Glörius, är ett väldigt bra rockalbum och nu är det dags för uppföljaren. Då smäller Bonfire till ordentligt.

Byte the bullet är utan tvekan den bästa plattan de har släppt på många år.

  1. Power train
  2. Stand up 4 rock
  3. Praying 4 a miracle
  4. Some kinda evil
  5. Lonely nights
  6. Byte the bullet
  7. Locomotive breath (Jethro Tull cover)
  8. Reach for the sky
  9. Sweet surrender
  10. Friedensreich
  11. InstruMetal
  12. Too far from heaven
  13. Without you
  14. Sweet obsession

Plattan kickas i gång med Power train. Du lär du dra öronen åt dig direkt. Det är en låt som byggs upp och byggs upp. Och när den väl drar i gång så sitter man där med ett flin och man fattar inte ens att det har gått sju minuter innan den är slut.

Sedan rockar Bonfire loss ordentligt med Stand up 4 rock. Det är en mäktig rocklåt med en refräng som sätter sig i skallen direkt.

Sedan kommer favoritlåten från plattan: Praying 4 a miracle. Det är melodiöst som tusan.

Men det är svårt att välja ut favoriter. Det är en jämn, stark platta från Bonfire. Fast är man svag för ballader så får man inte missa Lonely nights.

Bonfire

Hans Ziller (gitarr)

Alexx Stahl (sång)

Ronnie Parkes (bas)

Frank Pane (gitarr)

Tim Breideband (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 kommentarer

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Inlägg om Bonfire

Gå till Toppen