Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


5/5
Artist:
Clutch
Album:
Psychic warfare
År:
2015
Genre:
Rock
Bolag:
Weathermaker

Clutch – ett måste på Sweden Rock

Clutch av

De släppte en kalasplatta förra året. I sommar får du chansen att se dem live. Då kommer Clutch för att rocka skiten ur oss på Sweden Rock.

När Clutch släppte psychic warfare 2015 fick vi en stenhård platta fylld med bluesinfluenser. Det amerikanska rockbandet skickade ut ett av de bästa rockalbumen som släpptes det året.

  1. The affidavit
  2. X-Ray visions
  3. Firebirds!
  4. A quick death in Texas
  5. Sucker for the witch
  6. Your love is incarceration
  7. Doom saloon
  8. Our lady of electric ight
  9. Noble savage
  10. Behold the colossus
  11. Decapitation blues
  12. Son of Virginia

Favoriter? X-ray visions är onekligen en höjdare. Det är en låt med ett jäkla drag i sig. Det kan till och med vara det bästa som Clutch har gjort. Någonsin.

Firebrids! är en annan måste lyssna på-låt. Det är samma grymma drag i den låten.

Yeah, I said I can get with that

Oh, I like those things too

But I don’t own a Firebird

Perhaps this Datsun will do

Outside of the valley

Yeah, we got to overheating

She took off her sunglasses and said I believe this bears repeating

 

Firebirds! Energy weapons! Both of these things are interesting to me

I don’t care how you get them

I need them both and I need them urgently

Det lugnar ned sig en aning med A quick death in Texas. Det blir ändå ett jäkla gung.

Låt efter låt håller högsta klass. Det finns liksom inget att klaga på. Psychic warfare är en lysande platta.

Clutchs diskografi:

  • Transnational speedway league (1993)
  • Clutch (1995)
  • The elephant riders (1998)
  • Jam room (1999)
  • Pure rock fury (2001)
  • Blast tyrant (2004)
  • Robot hive/Exodus (2005)
  • From Beale street to oblivion (2007)
  • Strange cousins from the west (2009)
  • Earth rocker (2013)
  • Psychic warfare (2015)

 

Clutch

Neil Fallon (sång, gitarr)

Tim Sult (gitarr)

Dan Maines (bas)

Jean-Paul Gaster (trummor)

Ska du bara se två band på Sweden Rock i sommar så är Aerosmith en självklarhet. Nästa band är utan tvekan Clutch.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen