Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Glenn Hughes
Album:
Resonate
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Veteranen är lika bra som alltid

Glenn Hughes av

Han är redan invald i rockmusikens Hall of fame. Han kallas för The voice of rock. Det är Glenn Hughes som har släppt plattan Resonate.

Glenn Hughes har hunnit nå pensionärsålder, men det är ta mig tusan ingenting som du märker på hans senaste platta.

Den förre Deep Purple– och Black Sabbath-medlemmen kör på som vanligt. När han nu har släppt sitt 14:e studioalbum, Hughes första på åtta år, är det en ganska tung historia.

Det är inte metal, men ändå finns där ett tungt gung.

Hughes diskografi:

  • Play me out (1977
  • L.A. Blues authority volume II: Glenn Hughes Blues (1992)
  • From now on … (1994)
  • Feel (1995)
  • Addiction (1996)
  • The way it is (1999)
  • Return of crystal karma (2000)
  • A soulful Christmas (2000)
  • Building the machine (2001)
  • Songs in the key of rock (2003)
  • Soul mover (2005)
  • Music for the divine (2006)
  • First underground nuclear kitchen (2008)
  • Resonate (2016)

På Resonate får vi elva starka låtar. Det är elva låtar som påminner oss om hans legendarstatus inom rockens värld.

  1. Heavy
  2. My town
  3. Flow
  4. Let it shine
  5. Steady
  6. God of money
  7. How long
  8. When I fall
  9. Landmines
  10. Stumble & go
  11. Long time gone

Tunga Heavy kickar i gång plattan.

Long time gone börjar soft med akustiska gitarrer och Hughes sång. Sedan drar låten i gång och vi får ett jäkla gung.

My town är melodiös som tusan samtidigt är det ganska tungt. Även där så får vi en riktigt bra låt.

Fearless, won’t you give me the code

Timeless, I was out in the glow

Starbright, won’t you hear my plea

Moonlight, won’t you shelter me

I’m in the arc light dancin’

And I wish you well

My evolution, I was deep in a shell

Den stora favoriten är dock Landmines. Den är så funkig att man trillar av stolen … det är en sjukt skön låt!

I’m steppin’ on landmines

In the forest by a stream

Give me the guidelines

In the Rosewood in a dream

I’m steppin’ on landmines

By mistake, misunderstood

Gave me no road signs

Take me back to brotherhood

Musikälskare sedan liten skit … Fem album man måste ha i samlingen? Oasis – (What’s the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem – The ’59 sound, Tom Petty – Full moon fever, U2 – The Joshua Tree, Dire Straits – Brothers in arms och Bruce Springsteen – Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem …

2 kommentarer

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen