Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


5/5
Artist:
Mauro Scocco
Album:
Mauro Scocco
År:
1988
Genre:
Pop
Bolag:
The Record Station

Ingen 80-talsvecka utan Scocco

Mauro Scocco av

Man kan inte köra en 1980-talsvecka med all möjlig musik utan att nämna Mauro Scocco. Han var kung med Ratata. Han blev ännu större med det fantastiska soloalbumet Mauro Scocco.

Vi börjar med att nämna Ratata som bildades 1980. Den svenska popgruppen släppte hit efter hit och den ena plattan sålde bättre än den andra. Från början bestod gruppen av Mauro Scocco, Anders Skog, Heinz Liljedahl och Johan Kling, men tre år efter bildandet blev gruppen en duo: Mauro Scocco och Johan Ekelund. Det var då Ratata var som bäst. Vem minns inte låtar som Jackie, Så länge vi har varann och Glad att det är över?

1988 ville Scocco testa på en solokarriär. Han släppte det självbetitlade albumet som var något alldeles extra och Ratata gick i graven året efter.

  1. Hem till Stockholm
  2. Sarah
  3. Vem är han
  4. Julia
  5. Ond cirkel
  6. Hur många gånger
  7. Ingen som du
  8. Inget kan stoppa oss nu
  9. Vad ska jag säga
  10. Hon gör mig tokig
  11. Ett hjärta

Scocco hade gjort en svensk klassiker. Här finns bara bra låtar. Sarah är kanske hans största låt.

Men det finns fler guldkorn. Vem är han är en personlig favorit och det kan vara Scoccos absolut bästa låt någonsin.

Fast det finns fler låtar som gör anspråk på den titeln: Julia, Hur många gånger och Ingen som du är tre.

Du sa inte mycket innan du gick

Inga stora scener inga trick

Glada minnen blir till öppna sår

Jag sover ensam nu i sängen som var vår

 

Kanske sitter du med nån nu

Planerar för hur allting ska bli

Du forsätter jaga

Ditt förlorade paradis

 

Mellan alla hårda ord vi sa

Var det något jag glömde säga

Och även om det är försent

Så säger jag det nu

Det finns ingen

Älskling ingen som du

Mauro Scoccos diskografi:

  • Mauro Scocco (1988)
  • Dr. Space dagbok (1991)
  • Det sjungande trädet (1991)
  • Ciao! (1992)
  • 28 grader i skuggan (1994)
  • God morgon Sverige (1996)
  • Tillbaks till världen (1999)
  • Beat Hotel (2003)
  • Herr Jimsons äventyr (2005)
  • Ljudet av tiden som går (2007)
  • Musik för nyskilda (2011)
  • Årets julklapp! från Mauro Scocco (2012)

 

Musikälskare sedan liten skit … Fem album man måste ha i samlingen? Oasis – (What’s the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem – The ’59 sound, Tom Petty – Full moon fever, U2 – The Joshua Tree, Dire Straits – Brothers in arms och Bruce Springsteen – Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem …

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen