Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


5/5
Artist:
Imperiet
Album:
Blå himlen blues
År:
1985
Genre:
Punk
Bolag:
Mistlur

Imperiet … ett av 80-talets bästa svenska band

Imperiet av

Imperiet – ett av 1980-talet bästa svenska band – levererade flera mästerliga plattor under 1980-talet. En av de bästa var Blå himlen blues.


Efter Ebba Gröns splittring fortsatte Thåström, Gurra och Stry Terrarie med Rymdimperiet som så småningom blev Imperiet med Fred Asp på trummor och den numera avlidne Christian Falk och Per Hägglund.

Imperiet gjorde sex mästerliga studioalbum och ett livealbum under 1980-talet. Under 1990- och 2000-talet kom flera samlingsskivor med en del outgivet material

Imperiet levererade mycket bra skivor under 80-talet en av  dem är Blå himlen blues som utkom 1985. Denna vinyl (på den tiden det begav sig) var en av det bästa som släpptes under detta decennium. Här finns klassikerna C.C. Cowboys, Sura-Baya Johnny, Tonårs Jesus, Fat city och så klart Fred.

Numera händer det farbror Thåström spelar en del godbitar från Imperiet tiden. Och vill man ha det bästa med Imperiet så köp någon utav samlingsskivorna.

Det händer … tyvärr lite för sällan att jag sätter på Imperiet numera, men varje gång de kommer på rycker det i buggarna och det börjar pulsera i ådrorna.

  1. C.C. Cowboys
  2. Århundradets brott
  3. Sura-baya-Johnny
  4. Holländskt porslin
  5. Tonårs jesus
  6. Blå himlen blues
  7. Fat city
  8. Moderna män
  9. Fred

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen