Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Old Crow Medicine Show
Album:
Remedy
År:
2014
Genre:
Rock
Bolag:
ATO Records

Old Crow Medicine Show levererar god hästjazz

Old Crow Medicine Show av

Old Crow Medicine Show har hållit på sedan 1998. Undertecknad ”sprang” förbi dem på Youtube för något år sen och föll sanslöst för dem.

Visst, gillar man inte country, bluegrass, banjos, munspel och fiol så ska man sluta läsa nu och gå vidare till nästa musikrecension.

Country, eller hästjazz, är något underskattat. Detta band tycker jag åstadkommer en bra mix av allvarlighet och ironi. Jag ger mig katten på att de växte upp som punkers innan de började satsa på höbalar, skallerormsfett och banjos.

OCMS har gjort några skivor och har en del låtar som man gärna lyssnar på fler gånger blamd andra Methamphetamine, We don’t grow tobacco  och Bob Dylans Wagon wheel. Deras lättlyssnade, lätt ironiska och ibland allvarliga låtar om droger, tobak, alkohol, cowgirls, brusten  kärlek och bondgårdsliv tilltalar mycket.

Låtar som höjer sig från mängden på skivan är Brushy mountain conjugal trailer8 dogs and 8 banjos, Sweet amarillo, Brave boys och Shit creek,

Hade man kunnat, och fått, skulle den här låtskatten avnjutits under en Texasveranda med en kall öl i en gungstol iförd snickarjeansbrallor och en Stetson på hjässan, men det går bra även hemma i soffan med ett glas vatten och en god kudde under huvudet.

Lyssna, njut och dröm er i väg.

Det är klart värt att ta ett allvarligt lyssnande på … yiiiippikayey!

 1. Brushy mountain conjugal trailer
 2. 8 dogs 8 banjos
 3. Sweet amarillo
 4. Mean enough world
 5. Dearly departed friend
 6. Firewater
 7. Brave boys
 8. Doc’s day
 9. O’ Cumberland river
 10. Tennessee bound
 11. Shit creek
 12. Sweet home
 13. The warden

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen